22 JUNI HÉT SB32 HYROX EVENT IN STRIJEN - KOOP NU JE TICKETS

Waarom val ik niet af? 5 redenen waarom je gewicht niet daalt

Heb je moeite om af te vallen, ondanks dat je regelmatig traint en "gezond" eet?

Het kan ontzettend frustrerend zijn als de weegschaal niet meewerkt. Bij Sport Boutique 32 weten we dat afvallen soms lastiger is dan het lijkt. In deze blog lees je waarom je mogelijk niet afvalt en wat je eraan kunt doen.

Je eet meer dan je denkt
Het kan zijn dat je meer calorieën binnenkrijgt dan je denkt. Het is belangrijk om je voeding bij te houden, zodat je een beter idee hebt van wat je eet. Het is ook mogelijk dat je te veel gezonde voeding eet. Hoewel het belangrijk is om gezonde voeding te eten, kan te veel van alles, inclusief gezond voedsel, leiden tot gewichtstoename.

Tip: Houd een voedingsdagboek bij om bij te houden wat je eet en drinkt. Zo krijg je meer inzicht in je calorie-inname. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze Food App.

Je hebt een te laag metabolisme
Een trage stofwisseling kan gewichtsverlies bemoeilijken. Als je stofwisseling laag is, verbrandt je lichaam minder calorieën, zelfs wanneer je rust. Dit kan te wijten zijn aan factoren zoals leeftijd, genetica, hormonen en gebrek aan spiermassa.

Tip: Verhoog je stofwisseling door meer spiermassa op te bouwen door krachttraining. Spieren verbranden meer calorieën dan vet.

Je hebt te veel stress
Stress kan ook een negatieve invloed hebben op je gewicht. Als je gestrest bent, kan dit leiden tot overeten en hormonale veranderingen die gewichtstoename kunnen veroorzaken.

Tip: Probeer stress te verminderen door bijvoorbeeld te mediteren, een ontspannende hobby te zoeken of te praten met een vriend of familielid.

Je slaapt niet genoeg
Een gebrek aan slaap kan ook bijdragen aan gewichtstoename. Wanneer je niet genoeg slaapt, kan dit leiden tot hormonale veranderingen die honger en eetlust verhogen.

Tip: Zorg voor voldoende slaap en probeer elke nacht minimaal zeven uur slaap te krijgen.

Je traint niet effectief genoeg
Als je niet op de juiste manier traint, kan dit het gewichtsverlies belemmeren. Het is belangrijk om een combinatie van krachttraining en cardiovasculaire training te doen.

Conclusie
Als je niet afvalt, kan dat ontzettend frustrerend zijn. Wij begrijpen dat het soms lastiger is dan het lijkt. Neem gerust contact met ons op als je vastloopt en we bespreken de mogelijkheden.