22 JUNI HÉT SB32 HYROX EVENT IN STRIJEN - KOOP NU JE TICKETS

RPE: De sleutel tot een effectieve training

Rating of Perceived Exertion, oftewel RPE, is een methode om de intensiteit van je training te meten op basis van hoe zwaar het voor jou voelt. RPE kan je helpen om je trainingsintensiteit te regelen en ervoor te zorgen dat je effectief traint.

Bij Sport Boutique 32 geloven we dat het belangrijk is om naar je lichaam te luisteren tijdens het trainen. In deze blog lees je meer over RPE en hoe je het kunt toepassen in je trainingen.

Hoe werkt RPE?
RPE is een schaal van 0 tot 10, waarbij 0 staat voor geen inspanning en 10 voor maximale inspanning. Door tijdens je trainingen een score te geven aan hoe zwaar de oefeningen voor jou voelen op basis van deze schaal, kun je je trainingsintensiteit nauwkeuriger regelen en ervoor zorgen dat je de juiste intensiteit gebruikt om je doelen te bereiken.

Hoe pas je RPE toe in je training?
Om RPE toe te passen in je trainingen, moet je leren hoe je de schaal correct kunt gebruiken. Begin met een warm-up set en beoordeel hoe zwaar de oefening voor jou voelt. Geef vervolgens een score op de RPE-schaal en verhoog het gewicht of de intensiteit van de oefening. Herhaal deze stappen voor elke oefening tijdens je training.

Door RPE toe te passen, kun je bepalen of je de juiste intensiteit bereikt en of je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Als je merkt dat je te weinig of te veel intensiteit hebt, kun je de belasting aanpassen om het gewenste resultaat te behalen.

Conclusie
RPE is een handige tool om je trainingen te optimaliseren en ervoor te zorgen dat je de juiste intensiteit gebruikt om je doelen te bereiken. Bij Sport Boutique 32 helpen onze trainers je graag om RPE toe te passen in je trainingen en om je te begeleiden bij het bereiken van je doelen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over RPE en hulp bij het opstellen van je trainingsprogramma