KOOP JE TICKETS VOOR DE 2E SB32 HYROX RACE 14 SEPTEMBER 2024!

Aankomen? Zo doe je dat op een gezonde manier!

Wil je graag aankomen, maar lukt het niet? Dan ben je niet de enige! Veel mensen hebben moeite met aankomen, omdat het net zo moeilijk is als afvallen. Er zijn veel factoren die meespelen bij gewichtstoename, zoals voeding en lichaamsbeweging. In deze blog delen we tips en advies om op een gezonde manier aan te komen.

 

  • Bepaal je caloriebehoefte

Om aan te komen is het belangrijk dat je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Bepaal daarom eerst je caloriebehoefte. Dit kun je doen met behulp van een online calculator of door een diëtist te raadplegen. Op basis van je caloriebehoefte kun je een voedingsplan maken dat is afgestemd op jouw lichaam en doelen.

 

  • Eet voldoende eiwitten

Eiwitten zijn essentieel voor spiergroei en het herstel van het lichaam na inspanning. Als je wilt aankomen, moet je daarom voldoende eiwitten eten. Richt je op eiwitrijke voeding, zoals kip, vis, noten, zaden, peulvruchten, zuivel en eieren. Eiwitshakes zijn ook een goede aanvulling als je moeite hebt om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

 

  • Krachttraining

Krachttraining is een belangrijk onderdeel van gewichtstoename. Door krachttraining bouw je spiermassa op, waardoor je lichaam meer energie verbruikt en je dus meer calorieën nodig hebt. Richt je vooral op compound oefeningen, zoals squats, deadlifts, bench press en pull-ups. Dit zijn oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen tegelijk traint en dus meer calorieën verbrandt.

 

  • Vermijd bewerkte voeding

Bewerkte voeding is vaak hoog in calorieën, maar bevat weinig voedingsstoffen. Dit kan leiden tot overgewicht en een slechte gezondheid. Kies daarom voor onbewerkte voeding, zoals groenten, fruit, volkoren granen, noten, zaden en vlees. Dit voedingsmiddelen zitten vol voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezond lichaam.

 

  • Eet regelmatig

Als je wilt aankomen, is het belangrijk om regelmatig te eten. Verdeel je calorieën over meerdere maaltijden en snacks gedurende de dag. Dit zorgt ervoor dat je lichaam de energie goed kan verwerken en er optimaal gebruik van kan maken.

 

Conclusie

Aankomen op een gezonde manier vereist tijd en toewijding. Het is belangrijk om je calorie-inname te verhogen en te focussen op eiwitrijke voeding en krachttraining.

Vermijd bewerkte voeding en eet regelmatig om je lichaam de juiste voedingsstoffen te geven. Met deze tips kun je op een gezonde manier aankomen en je doelen bereiken! Bij Sport Boutique 32 helpen we je graag.